Vraag en antwoord over SolarPods systeem

In de meeste gevallen is 5KwH geschikt voor een gemiddeld huishouden om avond- en nachtverbruik te compenseren. Soms is een grotere capaciteit nodig. Maar let op; de terugverdientijd neemt af op het moment dat je te veel opslag aanschaft. Er zijn vele methodes op internet te vinden om hier achter te komen. Natuurlijk helpen we je graag.

Neem dan contact met ons op.

SolarPods is één van de weinige aanbieders die op korte termijn kunnen leveren. De huidige markt is wat overspannen vanwege de vele interesse in zonnepanelen. Vaak is het wachten op een geschikte omvormer (van DC naar AC) en de levertijden van deze omvormers lopen verder op. Wij leveren hybride omvormers (nodig om ook de batterij op te laden wanneer er meer wordt opgewekt dan gebruikt) en deze specifieke omvormers hebben we ruim op voorraad.

Wil je meer weten? Neem dan contact op

Wij werken met lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4) batterijen. Dit zijn een van de meest recent ontwikkelde oplaadbare batterijtechnologieën en is een nieuwe variatie op lithium-ion technologie.


Voordelen van LiFePO4 batterijen:

- Het lagere gewicht

- betere laad- en ontlaadkenmerken

- langere levensduur 

- milieuvriendelijk

- extreem veilig.
Bovendien hebben de batterijen geen onderhoud nodig.

De terugverdientijd is simpelweg de periode die nodig is om de initiële investeringskosten weer terug te verdienen aan de hand van de besparingen. Dit was heel lang; tot wel 15 jaar, maar met de huidige hoge energiekosten is de terugverdientijd drastisch afgenomen. De investering is, afhankelijk van de stroomprijs en het benodigde systeem, tussen de 2 en 5 jaar terugverdiend.

Voor velen is het ook al veel waard om minder afhankelijk te zijn van de grilligheden in beleid van de overheid op het gebied van energie. Diverse regelingen en verdere prijsstijgingen zijn in het huidige politieke klimaat zeker niet uit te sluiten.

We werken met erkende installateurs en leveren maatwerk. 
Anders dan andere aanbieders kunnen we onze batterij aanpassen aan de ruimte die je  thuis hebt. Vaak kunnen we alles kwijt in de bekende meterkast. We kunnen dan ook simpel en snel zorgen voor aansluiting via extra groep of bestaande verbinding aan het elektriciteitsnet.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.

We zien graag dat je lang het voordeel hebt van SolarPods. Daarom geven we een garantie van 5 jaar op de werking van het SolarPods systeem en zelfs 10 jaar op de capaciteit van de batterij. Na 30 jaar (of 10.000 cycles als dit punt eerder bereikt wordt) zit er nog minimaal 80% restcapaciteit in de batterij. De omvormer is (indien nodig) simpel door ons te vervangen.
Bij storing of andere vragen kan je altijd contact opnemen met onze helpdesk. Onze producten hebben natuurlijk de nodige keurmerken.

De kosten van de installatie zijn natuurlijk onder meer afhankelijk van de capaciteit dat je nodig hebt. Een basispakket met 5 KwU batterij leveren we voor €. 6.950. Maar veel belangrijker is de vraag wat het systeem oplevert. Daarbij is de te verwachten opbrengst in kWh per jaar een indicatie voor de terugverdientijd. Solarpods biedt ook slimme lease mogelijkheden

Meer weten? Neem contact met ons op.

Meer hulp en ondersteuning

Klantenservice

Heb je SolarPods en zijn er enige problemen? Bel direct, stuur een WhatsApp of stuur ons een email.

Verkoopservice

Heb je interese in SolarPods en wil je met een verkoop medewerker spreken? Bel direct of stuur een email naar info@solarpods.nl

FAQ

Hier hebben wij een lijst van de meest voor komende vragen die mensen hebben over wat solarpods zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn van de solarpods systeem.