SolarPods light

Pers

Wat schrijft de Pers

RTL Nieuws 19 oktober 2023

Stroomnet overvol: vanaf 2026 huishoudens mogelijk op wachtlijDe razendsnelle installatie van zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen heeft ook nadelen. 
Het stroomnet is overvol. 
Als de elektrificatie van bedrijven en huishoudens in dit tempo doorgaat, dreigt er een wachtlijst voor aannemers en particulieren die ook een aansluiting willen.

Solar Magazine 31 maart 2023

Afbouw salderingsregeling: ACM wilde subsidie voor thuisbatterij, standpunt gewijzigd na inmenging ministerie

Toezichthouder ACM heeft zich op eigen initiatief gemengd in het debat over de afbouw van de salderingsregeling. Na kritiek van het ministerie is daarbij de ACM-wens voor een subsidie op thuisbatterijen geschrapt.

Solar Magazine 5 april 

 Afbouw salderingsregeling zonnepanelen: minister hoopt op groen licht Eerste Kamer vóór zomervakantie

Minister Jetten heeft de Eerste Kamer geïnformeerd dat het langer duurt om de vragen te beantwoorden over zijn wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen. Toch hoopt hij voor de zomer groen licht te krijgen.


Dagblad De Limburger
16 januari 2023

“Een huishouden met zonnepanelen gebruikt gemiddeld 30 procent van de opgewekte zonnestroom zelf en levert 70 procent terug aan het net.
Een thuisbatterij zorgt ervoor dat de stroom kan worden opgeslagen, waardoor er minder elektriciteit hoeft te worden ingekocht”.

De Telegraaf
17 januari 2023

“Van de opgewekte zonnepanelenstroom wordt nu 30 tot 40% meteen thuis gebruikt en niet teruggegeven aan het net. Die energie gaat naar de stekkerauto of eigen elektrische apparatuur. 

Volgens Oskam van Netbeheer Nederland: ‘we moeten het eigen gebruik meer stimuleren, vooral om het al overbelaste netwerk komende jaren te ontlasten. Er komt nog meer groei van het aantal zonnepanelen aan. Dat opslaan kan met thuisbatterijen of de batterijauto voor de deur. Het Nederlandse netwerk is vol en geen gratis batterij.”

Het plaatsen van een meter zou een ideaal moment kunnen zijn om de installateurs voor bewoners een thuisbatterij te laten doorberekenen.

De thuisbatterij moet nog op gang komen, maar komende jaren verwachten we een sterke groei vanwege het toenemend belang van groene stroom bij mensen in de straat”..

NOS 
2 september 2021

 

“Het stroomnetwerk in Nederland dreigt op veel plekken vast te lopen waarschuwt netbeheerder Alliander. 

Een van de mogelijke oplossingen is het opslaan van stroom. Dat kan in batterijen: zowel kleine die mensen thuis kunne gebruiken als grote die bij een windpark liggen en veel energie kunnen opslaan”.

Nu.nl
12 januari 2021

“Na 2025 stijgt de kans dat er niet altijd genoeg elektriciteit beschikbaar is om aan de vraag van alle Nederlandse huishoudens en bedrijven te voldoen. In een gemiddelde winter zal er enkele uren een tekort zijn, waarschuwt netbeheerder TenneT donderdag.

Ook consumenten moeten mogelijk anders omgaan met energie. Het zou volgens Abbenhuis bijvoorbeeld goed zijn als meer mensen een thuisbatterij hadden. Zo kunnen ze op piekmomenten stroom gebruiken die ze eerder zelf hebben opgeslagen. “Als veel huishoudens zelfvoorzienend zijn of even die piek kunnen vermijden, helpt dat het systeem enorm.”

Volkskrant
15 januari 2023

“Consumenten zouden als de zon schijnt hun wasmachine kunnen aanzetten of hun elektrische auto kunnen opladen of dan elektriciteit opslaan in thuisbatterijen”.