Consument kan de BTW op thuisbatterijen terugvragen, met of zonder zonnepanelen

Consumenten die een thuisbatterij kopen – met óf zonder zonnepanelen – kunnen bij de Belastingdienst de btw terugvragen die op de batterij zit.

BTW terug op thuisbatterijen

Consumenten die een thuisbatterij kopen – met óf zonder zonnepanelen – kunnen bij de Belastingdienst de btw terugvragen die op de batterij zit.

Terugverdientijd

Nu ook voor thuisbatterijen de btw teruggevraagd kan worden, breekt een nieuwe fase in de energietransitie aan. De terugverdientijd van een thuisbatterij gaat met de btw-teruggave drastisch verlagen. Daarmee wordt energieopslag voor consumenten een fantastische investering – en het voelt in die zin als een subsidie – zeker met de wetenschap dat de prijs van thuisbatterijen de laatste jaren is gedaald door opschaling van de industrie.

Dynamisch energiecontract

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt (www.dynapods.nl)

Een dynamisch energiecontract maakt het voor batterijeigenaren mogelijk om te handelen op de energiemarkt. Dit “traden” zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer. Dat laatste is weer een randvoorwaarde om de btw op de thuisbatterij terug te kunnen vragen. Alleen als je met je batterij geregeld “handelt” in energie, kun je de btw op de aanschafprijs namelijk terugkrijgen. 

Na het aanschafjaar dient de consument in beginsel jaarlijks btw af te dragen, er wordt immers energie ingekocht en verkocht. Omdat in het overgrote deel van de gevallen de Kleine Ondernemersregeling (KOR) toegepast kan worden – net zoals in het verleden het geval was bij zonnepanelen – hoeft de consument in de jaren na het aanschaffen van de batterij echter geen btw af te dragen.’

In- en verkopen

Het handelen in energie is – in lijn met de Belastingwet – ,een absolute randvoorwaarde is om de btw op de thuisbatterij die bij de aankoop is betaald terug te kunnen krijgen. In Nederland ben je ondernemer voor de btw, wanneer je met regelmaat diensten levert waar je een vergoeding voor ontvangt. Het via de combinatie van een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract in- en verkopen van energie op de energiemarkt is zo’n dienst.

Overigens wordt dit handelen op de energiemarkt voor consumenten volledig automatisch verzorgd. Slimme software die bij een thuisbatterij geleverd wordt, kan de batterij laden wanneer de prijs laag is en de batterij weer ontladen – en dus de energie verkopen – als de prijs hoog is (www.dynapods.nl)

De accu’s en software van Solarpods voldoen volledig aan de voorwaarden van de Belastingdienst.

Hoe het werkt

Gemakkelijke stappen​

Bel en maak een afspraak

Bel even zodat we u snel kunnen laten weten of uw situatie het gebruik van zonnepanelen en thuisbeslag rechtvaardigt

Schatting budgetkosten en offerte

Met uw informatie kunnen wij een inschatting maken van welke oplossingen u het beste kunnen helpen.

Ontwikkeling

Wij ontwikkelen een compleet plan voor uw zonnepanelen, transformator en thuisbatterijen. Inclusief welke installatiemethode het beste is.

Instalatie

Installatie van zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen​.

ONTVANG EEN GRATIS OFFERTE

Stuur ons een bericht

We zijn blij om uw interesse in SolarPods te ondersteunen. Stuur ons een bericht via de website. Wij antwoorden binnen 24 uur.

Heb je hulp nodig?

Wil je hulp met SolarPods of heb je vragen over onze producten en diensten?

Klantenservice

Heb je SolarPods en zijn er enige problemen? Bel direct, stuur een WhatsApp of stuur ons een email.

Verkoopservice

Heb je interese in SolarPods en wil je met een verkoop medewerker spreken? Bel direct of stuur een email naar info@solarpods.nl

FAQ

Hier hebben wij een lijst van de meest voor komende vragen die mensen hebben over wat solarpods zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn van de solarpods systeem.